Teşekkürler Sergey Brin, Larry Page.

Kendimi bilişim eskiye dayanır yaşıma göre. Kendimi bildim bileli de ne yapıyorsam ''iyi yerlere gelmek'' içindi.
Peki neydi iyi yerlere gelmek? Bana öğretilen iyi yerler benim için gerçekten iyi olan mıydı acaba? Ya bu kadar çok soru sormak, kafanın içinde, kendine... Olduğu anda kalabilecek miydi insan böyle yaşarken? 

Peki ya ne içindi iyi yerlere gelmek? Tüm bunlar ne içindi?

Kariyer basamakları,
Eğitimler, Diplomalar, Bitmeyen eğitimler, Para, Ev, Arama, Marka kıyafetler, Daha çok para, Bilgi, Pazarlayacak bir şeyler, Daha çok bilgi, Daha çok insan, Daha çok kariyer, Daha çok eğitim, ...

Sonsuz bir döngü, peki ya ne için hepsi? Ölmek için akıllım. Hepsini ardında bırakıp ölebilmek için. Ardında bırakacakların arttıkça korkutacak ölüm seni. Ardında bıraktıkların arttıkça zorlaşacak ölüm. 

Bedenin çürüdüğünde, kül olduğunda, belki yeniden birilerine hayat verdiğinde senin o olmadığını anlayacak mısın? Senin sen olmadığını. Sen diye bir şey olmadığını. Yok olup gitmeye böylesine hazırlanmak ne için?

İz bırakmak mı dünyada? Hatırlanmak, adını yazmak mı? Dünyaya bir şeyler hediye etmiş olmak, teşekkürünle ayrılmak mı? Parayla pulla mı?

Dünya üzerinde yaptıkların değil, dünya için yaptıklarındı bence iz bıraktıran. Kafka, kafka mıydı ölmeden önce? Ya Van Gogh? Van Gogh bilindi mi, yaşadığını bildi mi? Şimdi götümüze bile eserlerini işlettiğimiz bu dahi, yoksulluk içindeydi. Zengin miydi? Mozart, Bukowksi, Nietzche? Ömrü açlıkla ve kaçmakla geçen Zweig? 

Şimdi dünyada iz bırakmak son model arabayla mı? Şimdi dünyada iz bırakmak instagram hesabındaki takipçi sayın mı? Şimdi dünyada iz bırakmak bu kadar kolay mı? 

Siz hepiniz, evet sen de dahil. Bunu okuyan! Hiçbir şeyiz. Biz hiçten ibaret hiçleriz. Ve siz hepiniz insanlığını unutmuş simülasyon canavarlarısınız. Ve biz hepimiz bir gün yok olacağız. Miraslarımız, çocuklarımıza bıraktığımızdan ibaret olacak. Çocuklarımız için, bizim bıraktığımız mirasın çoktan modası geçmiş, değeri düşmüş olacak. 

Çünkü insan olmanın tanımı artık başka.

Büyük ustalar sadece tarih.

Şimdi usta sanılanlar; girişimci, ticari kafaya sahip Steve Jobs'lar. Kapitalizmi kullanmayı bilenler.

Teşekkürler Sergey Brin, Larry Page. Bana bu kalbiniz kadar temiz (!) blog sayfasını ayırdığınız için.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Papatya Falının Son Yaprağı

gülmekten ölmek

Düşüyorum